BELEDİYE365 14.06.2025 05:55:31 0
Bağlar

Bağlar'da Sîma Semend ve Erebê Şemo kütüphaneleri açıldı

Bağlar'da Sîma Semend ve Erebê Şemo kütüphaneleri açıldı


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Bağlar Belediyesi tarafından Bağlar ilçesinde Sîma Semend ve Erebê Şemo adıyla iki kütüphane açıldı. Eş Başkanlar, 8 kütüphanenin daha açılacağını söyledi. 

Büyükşehir Belediyesi ve Bağlar Belediyesi ortaklığıyla "Her mahalleye bir kütüphane" şiarıyla Bağlar ilçesi Selahaddin Eyyubi Mahallesi’nde, adını Kürt kadın yazar Sîma Semend'den alan, Yeniköy Mahallesi’nde ise adını Kürt edebiyatının önemli yazarlarından Erebê Şemo’dan alan kütüphaneler hizmete açıldı.  

Bağlar'da hem kadın hafızasına sahip çıkmak hem de mahalledeki çocuk ve gençlerin bilgiye erişimini güçlendirme amacıyla halkın hizmetine sunulan kütüphanenin açılış törenine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun ile Bağlar Belediyesi Eş Başkanları Leyla Ayaz ve Siraç Çelik’in yanı sıra yurttaşlar katıldı. Yurttaşlarla yapılan sohbetin ardından Eş Başkanlar, kütüphanenin içini gezerek kütüphane hakkında bilgi aldı. 

'Gençlerimiz ne isterse onu yapacağız'

Açılış töreninde konuşan Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Siraç Çelik, seçim sürecinde halkın taleplerini karşılama noktasında verdikleri sözü hatırlatarak, "Bugün çok keyifliyiz. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kütüphanenin açılışını yapıyoruz. Ama bu yetmez, çalışmamız devam edecek; amacımız gençliğin kendini, kültürünü tanıması ve yönümüzü aydınlatarak bize ışık olmasıdır. Bu kapsamda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizim için bu çok önemli, gençlerimiz bizden ne isterse onu yapacağız. Bunun sözünü veriyoruz" diye konuştu. 

'Heyecanlı ve mutluyuz'

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak da Bağlar Belediyesi kadar heyecanlı ve mutlu olduklarını belirterek sözlerine başladı. Eş Başkan Bucak, "Mahallelerimizde kütüphanelerimizle, Kadın Yaşam Merkezlerimizle, etüt merkezlerimizle çoğalarak, gelişerek yerel hizmetlerimizi devam ettireceğiz. 'Her mahalleye bir kütüphane' şiarı ile ortak kütüphaneler projesinin ilk açılışını gerçekleştiriyoruz. Herkese hayırlı olsun, güzel bir ders çalışma alanı olsun" diye konuştu. 

Eş Başkan Bucak: Bağlar ilklerin belediyesidir

Söz konusu çalışmaların çok eskilere dayandığına dikkat çeken Eş Başkan Bucak, 1999 yılından kayyımların atandığı 2016 yılına kadar kütüphane, etüt merkezi ve yaşam merkezi gibi alanların hem dört merkez ilçe hem de Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarının ana eksenini oluşturduğunu anımsattı. Bağlar'ın çocuklara ve gençlere verdiği destekle "ilklerin belediyesi" olduğuna dikkat çeken Eş Başkan Bucak, sözlerini şöyle sonlandırdı: "O dönemlerde atılmış olan bu temelin, bu mirasla yaşatılıyor olması ve devam etmesi Büyükşehir Belediyesini de bunun parçası yapmaları onurlandırdı. Hepimizin yolu açık olsun, çocuklara gençlere hayırlı olsun."

‘Gençlerin gideceği alanlar oluşturacağız'

Yeniköy Mahallesi'ndeki açılış töreninde konuşan Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Leyla Ayaz ise söz konusu projelerin çalışmalarına heyecan kattığını belirterek, "Özellikle Bağlar'da okuma yazma isteğinin çok yoğun olduğunu biliyoruz. Bağlar'da 8 kütüphane projemiz var. Neredeyse her mahallede her gencin gidebileceği alanlar oluşturacağız. Bize desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarına teşekkür ediyoruz. Kütüphaneye verdiğimiz isimleri Kürt tarihi ve edebiyatına verdiği mücadeleler sayesinde bize miras ve ışık olmaları amacıyla koyduk, halkımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. 

Eş Başkan Hatun: 8 yer kütüphane olarak tahsis edildi

Açılışta konuşan Eş Başkan Doğan Hatun, Bağlar Belediyesine teşekkür ederek, “Bağlar’ın hangi sokağında, ne zaman bir genç, bir anne bir talepte bulunsa, öncelikle şunu söylüyor: Çocuklarımız için bir eğitim-okuma yeri. 30 yıl önce, 1999'da da böyleydi, şimdi de böyle. Bağlar ilçemiz eğitim alanında çok ilerleme kaydetmek istiyor. Ama maalesef ekonomik açıdan büyük sıkıntılar çekiyor, bunu görüyoruz. Arkadaşlar 1999'da nasıl başladıysa, biz de onların devamıyız. Nerede eksiklik varsa, önce o eksikliği gidereceğiz, sonra da üzerine ekleyeceğiz. Bu yılki planlama kapsamında eğitim için 8 yer kütüphane olarak tahsis edildi. Bunlardan ikisi bugün hizmete girdi. Gençler için, Diyarbakır halkı için kutlu olsun. Biz azimle, sabırla çalışıyoruz. Umutluyuz, ne kadar çok eğitim yeri artırırsak, o kadar güçlü olacağız. İnanıyoruz ki bu kütüphanelerde Erebê Şemo gibi birçok yazar, düşünür yetişecek ve toplum için değerli eserler yazacak. Bununla birlikte dilimizin, toplumumuzun ve kültürümüzün geleceği güvence altına alınacak” dedi. 

‘Halkımızla birlikte şehrimizi yeniden kuracağız’

Kütüphanenin gençlerin alanı olduğuna dikkat çeken Eş Başkan Hatun, şöyle konuştu: “Küçük bir adım olduğunu biliyoruz ama bu çok büyük adımlara kapı aralayacak. Düşüncelerinizi, görüşlerinizi bize getirin, biz de adım adım bunlara çözümler bulacağız. Halkımızla birlikte şehrimizi yeniden kuracağız; onu kültürümüzle, dilimizle, edebiyatımızla yeniden özgür kılacağız.”

 


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi
belediye365.com


Tepebaşı Doğal Yaşam Merkezi'ne Kulübe Bağışı Yapıldı
Tepebaşı'nda Kadın Sağlığı Seminerleri Tamamlandı: 31 Noktada 600 Kadına Ulaşıldı
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Çorlu Belediyesi'ni 80-63 mağlup etti
Sakarya'nın Simgesi Tarihi Çark Restorasyonla Yenileniyor
Kayseri'de Çocuklara Yönelik Mutfak Atölyesi Düzenlendi
Bahçeci Hoca Bulvarı'nda Güçlendirme Çalışmaları Tamamlandı
Kahramanmaraş'ta Mezarlık Bakım ve Peyzaj Çalışmaları Devam Ediyor
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Erasmus+ Programı Katılımcılarını Ağırladı
Eski Cezaevi Yeni Yaşam Merkezi Projesinde Önemli Aşamalar Kaydedildi
UNESCO Tescilli Masal Anası Fatma Önkol'un Mirası Kahramanmaraş'ta Konuşuldu
Kayseri'de Kartal Katlı Kavşağı Projesi İçin Yağmur Suyu Hattı Çalışmaları İncelendi
Aksaray'ın Kültürel Mirası Restorasyonlarla Geleceğe Aktarılıyor
Küçükçekmece Belediyesi, 42. TÜYAP Kitap Fuarı'nda Kültür Yayınlarıyla Yer Aldı
SASKİ, Geyve Doğantepe'de Yeni İçme Suyu Kaynağı Buldu
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Camikebir Bölgesinde Esnaf Ziyaretlerini Sürdürdü
Yazar Mustafa Köneçoğlu, Andırın'da Öğrencilerle Söyleşi Gerçekleştirdi
7. Uluslararası Mersin Maratonu'nda Rekorlar Kırıldı
Van'da Sebze Hali Kavşağı Trafik Düzenlemesine Başlandı

Tepebaşı Doğal Yaşam Merkezi'ne Kulübe Bağışı Yapıldı

Tepebaşı'nda Kadın Sağlığı Seminerleri Tamamlandı: 31 Noktada 600 Kadına Ulaşıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Çorlu Belediyesi'ni 80-63 mağlup etti

Sakarya'nın Simgesi Tarihi Çark Restorasyonla Yenileniyor

Kayseri'de Çocuklara Yönelik Mutfak Atölyesi Düzenlendi

Bahçeci Hoca Bulvarı'nda Güçlendirme Çalışmaları Tamamlandı

  • Pazartesi 9.7 ° / 2.1 ° false
  • Salı 12.7 ° / 2.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 12.2 ° / 2 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9