YAŞAM 14.06.2026 12:55:43 0
Bağımlılık ve Adli Tıp Alanının Uzmanları İstanbul’da buluştu

Bağımlılık ve Adli Tıp Alanının Uzmanları İstanbul’da buluştu

Bağımlılık ve Adli Tıp Alanının Uzmanları İstanbul’da buluştu


Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Adli Tıp Kurumu, İstanbul'da "Bağımlılık ve Adli Tıp Sempozyumu" düzenledi. Uzmanların katıldığı etkinlikte bağımlılığın adli, tıbbi ve sosyal boyutları ile kurumlar arası iş birliği ele alındı.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Adli Tıp Kurumu iş birliğiyle İstanbul’da gerçekleştirilen “Bağımlılık ve Adli Tıp Sempozyumu”, alanında uzman akademisyenler, hekimler, hukukçular ve uygulayıcıların katıldığı sempozyumda; bağımlılığın adli, psikolojik, sosyal ve tıbbi boyutları çok disiplinli bir yaklaşımla ele alındı.

Sempozyumun açılış konuşmaları, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç ile Adli Tıp Kurumu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hızır Aslıyüksek tarafından gerçekleştirildi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dinç konuşmasında, bağımlılığın yalnızca bireysel değil, aynı zamanda toplumsal bir sorun olduğuna dikkati çekti. Doç. Dr. Mehmet Dinç, “Madde kullanımı bulunan bireylerin şiddet suçu işleme oranı genel nüfusa oranla 4-10 kat daha yüksektir. Suçla bağımlılığın alakası var. Ve bağımlılık endüstrisi en çok 15-25 yaş arasını hedef alıyor. Bu yaşta bağımlı yapılan bireyleri sonrasında sadık müşteri kabul ediyor. Ergenler arasında en yaygın kullanılan madde ise alkoldür. Madde alkolden daha zararlı diyemeyiz, hiçbir bağımlılık birbirine tercih edilemez.” ifadelerini kullandı.

Adli Tıp Kurumu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hızır Aslıyüksek ise konuşmasında, psikoaktif madde kullanımının izlenmesi, önleyici politikaların geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Bağımlılıkla mücadelede kurumlar arası iş birliğinin hayati önem taşıdığını vurgulan Aslıyüksek, “Bu çalışmaların nihai amacı insanı ve toplumu yaşatmaktır. Kurumlar arası iş birliğiyle desteklenen bağımlılık tedavi ve önleme modelleri, bağımlılık zincirini kırmaktaki en önemli gücümüzdür.” ifadelerini kullandı.

Gün boyu devam eden oturumlarda; bağımlılık ve suç ilişkisi, ceza sorumluluğu değerlendirmeleri, yeni nesil psikoaktif maddeler, adli toksikoloji, reçeteli ilaç suistimali, kırılgan gruplar, mağduriyet ve çocukların suça sürüklenmesi gibi pek çok konu uzman isimler tarafından değerlendirildi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Adli Tıp Kurumu tarafından düzenlenen sempozyumun, bağımlılıkla mücadelede kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesine ve multidisipliner çalışmaların geliştirilmesine katkı sağlaması hedefleniyor.



Bursa'da tedavileri tamamlanan yaban hayvanlar doğaya salındı
Bakan Çiftçi’den Jandarma’ya: Milletimizin gururu ve güven kaynağısınız
Doğrulanmamış ilanlara geçit yok! Ticaret'ten META’ya 5 milyon TL ceza
Üç barajda 5 yılın üretim rekoru kırıldı
Konutta yeni değer kriterleri... Metrekare odaklı anlayış yerini yaşama bıraktı
Çocukların geleceği ekranlarda bulanıklaşıyor... 2050’de 5 milyarı etkilemesi bekleniyor!
TRAM34 Aralık ayında İstanbullularla buluşacak... İstanbul Büyükşehir'den yerli raylı sistem
Diş çürüklerine karşı önemli... Dondurma yasak değil, doğru seçim önemli
Bakan Kurum dip çamuru temizliği yapılan körfeze daldı
Türk girişimciler için 30 bin dolar ödüllü 'Sağlık Teknolojileri Yarışması'
Türkiye'nin eğitim modeli Avrupa Eğitim Bilgi Ağı'nda yayımlandı
TEK Market Tekirdağ’ın 7’nci şubesiyle Saray’da
Batman Sason'da şehit ailelerinden Jandarma'ya anlamlı ziyaret
Yeşilay'da çifte heyecan yaşandı... Maçta kaybettik ama bisiklette kazanacağız
Çölyak hastalığı ile gluten hassasiyeti aynı şey değil
Trabzon'da itfaiye ve AFAD’dan kurtarma operasyonu
 Antalya'da 260 kilo balığa el konuldu
Balıkesir’in 1133 mahallesine eşit hizmet vurgusu

Bursa'da tedavileri tamamlanan yaban hayvanlar doğaya salındı

Bakan Çiftçi’den Jandarma’ya: Milletimizin gururu ve güven kaynağısınız

Doğrulanmamış ilanlara geçit yok! Ticaret'ten META’ya 5 milyon TL ceza

Üç barajda 5 yılın üretim rekoru kırıldı

Konutta yeni değer kriterleri... Metrekare odaklı anlayış yerini yaşama bıraktı

Çocukların geleceği ekranlarda bulanıklaşıyor... 2050’de 5 milyarı etkilemesi bekleniyor!

  • Pazar 23.5 ° / 13.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 28.9 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 16.9 ° false

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30