YAŞAM 24.06.2025 14:11:59 0
Avrupalı öğrenciler Osmangazi’de fide dikti

Avrupalı öğrenciler Osmangazi’de fide dikti

Avrupalı öğrenciler Osmangazi’de fide dikti


Avrupa Birliği Erasmus+ KA152 Gençlik Değişimi Projesi kapsamında Polonya, Sırbistan ve Romanya’dan Bursa’ya gelen öğrenciler Osmangazi Belediyesi Gazi Tarım A.Ş. üretim serasında fide dikim işlemi gerçekleştirdi.

BURSA (İGFA) - Bursa Mustafakemalpaşalılar Derneği’nin koordinasyonunda gerçekleşen proje kapsamında Bursa’ya gelen 35 öğrenci, toprak hazırlama, ekim ve sulama süreçlerine aktif olarak katıldı. Osmangazi Belediyesi iştiraki Gazi Tarım A.Ş. üretim serasını ziyaret eden öğrenciler yerli tohumlardan üretilen fidelerin dikimini uygulamalı olarak öğrendi. Polonya, Sırbistan ve Romanya’dan gelerek Osmangazi Belediyesi’nin üretim serasında çalışan öğrencilerin sürdürülebilir tarım ve agro-turizm alanlarında bilgi ve becerilerinin artırılması hedeflendi.

“Dikim işlemini öğrencilerle birlikte yaptık”

Yurt dışından gelen öğrencileri misafir etmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Gazi Tarım A.Ş. Genel Müdürü Arca Atay, “Mustafakemalpaşalılar organizatörlüğünde gerçekleştirilen Avrupa Birliği Erasmus+ KA152 Gençlik Değişimi Projesinin bir ayağını atölye çalışmasıyla Osmangazi Belediyesi Gazi Tarım A.Ş. üretim serasında gerçekleştirdik. Polonya, Romanya, Sırbistan ve Türkiye’den 35 kişilik öğrenci gurubu üretim seramızda yerli tohumlardan üretmiş olduğumuz fidelerin dikimini gerçekleştirdi. Dikim işlemini öğrencilerle birlikte yaptık. Öğrencilerin Türkiye’ye geliş amacı bu tür tarımsal faaliyetlerde bulunmak, yurt dışından gelen öğrencileri burada misafir etmekten memnun kaldık. Burada kendi elleriyle diktikleri domates ve biberlerin fotoğraflarını kendileriyle daha sonra paylaşacağız. Serada gençlerin küçük gruplar halinde çalışarak toprak hazırlama, dikim ve sulama süreçlerine aktif olarak katılmaları sağlandı” dedi.

“Öğrenciler fide dikmeyi görerek deneyimleme fırsatı buldu”

Polonya, Romanya, Sırbistan’dan öğrencileri Bursa’da ağırladıklarını belirten Mustafakemalpaşalılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Samet Şahin, “Bu projeyi ekibimle birlikte hazırlayarak Türkiye Ulusal Ajansına başvurduk. Projenin içinde kişileri ata tohumundan, seralara, agro kültür ve turizme kadar bir çok alanda eğitiyoruz. Sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarının bu alanda yaptığı faaliyetleri ve çiftçinin ihtiyacı olan alanları hep birlikte keşfetmelerini sağlıyoruz. Polonya, Romanya, Sırbistan’dan 35 kişilik öğrenci gurubunu proje kapsamında Bursa’da ağırlıyoruz. Öğrencileri Osmangazi Belediyesi Gazi Tarım A.Ş. üretim serasına getirmemizdeki amacımız kamunun küçük üretim yapan vatandaşlara verdiği desteği göstermekti. Burada öğrenciler fide dikmeyi görerek deneyimleme fırsatı buldu” şeklinde konuştu.

“Burada olmaktan büyük mutluluk duyduk”

Osmangazi Belediyesi Gazi Tarım A.Ş. üretim serasında fide dikim işlemi gerçekleştirdiğini söyleyen Polonya, Sırbistan ve Romanyalı öğrenciler, “Osmangazi Belediyesi Gazi Tarım A.Ş. üretim serasını ziyaret ederek farklı bir deneyim yaşadık. Türkiye ilk kez geldik, yeni şeyler görerek burada olmaktan büyük mutluluk duyduk” diye konuştu.



Büyükşehir Gençlik Kampı’nda kayıtlar başlıyor
Sosyal demokrat belediyeciliğin örnek atölyesi
Düzce'de zincirleme trafik kazası
TrakyaFest yol kapatma kararı Danışment Sahili’nde tepkiye yol açtı
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAŞLI BİREYLERE YÖNELİK GEZİLERİNE DEVAM EDİYOR
Malatya'da sosyal belediyecilik’te Doğanşehir farkı
Bursa Uludağ'da bu yıl mezun sayısı 6 bini buldu
Keşan TSO’dan süt üreticilerine UR-GE bilgilendirmesi
Bursa Yenişehir’deki orman yangını kontrol altındd
KASKİ’den Elbistan’da Altyapıdan Üstyapıya Uzanan Hizmet Atağı
DAHA TEMİZ VE GÜZEL BİR YALOVA İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM
ORMAN YANGINLARINA KARŞI MÜCADELE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Muğla'da ücretsiz HPV aşısı başvuruları
Muğla’da kürek sörfü kazası: Düzceli gencin cansız bedeni 8 gün sonra bulundu
Bursa Gemlik'te yol çalışmalarıyla konforu artırıyor
MEB'den okul dışı öğrenme ortamları çalıştayı
İstanbul'da üçlü işbirliği zirvesi başladı
Büyükşehir’den Kaldırımlar ve Sevgi Yollarında Denetim
Büyükşehir Gençlik Kampı’nda kayıtlar başlıyor
Sosyal demokrat belediyeciliğin örnek atölyesi

Sosyal demokrat belediyeciliğin örnek atölyesi

Düzce'de zincirleme trafik kazası

TrakyaFest yol kapatma kararı Danışment Sahili’nde tepkiye yol açtı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAŞLI BİREYLERE YÖNELİK GEZİLERİNE DEVAM EDİYOR

Malatya'da sosyal belediyecilik’te Doğanşehir farkı

Bursa Uludağ'da bu yıl mezun sayısı 6 bini buldu

  • Cuma 31.7 ° / 17 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.3 ° / 18.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 33.9 ° / 17.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2