EĞİTİM 17.06.2025 14:57:00 0
ASAT’tan gelecek nesillere su bilinci aşılayan proje: “Su Hayattır”

ASAT’tan gelecek nesillere su bilinci aşılayan proje: “Su Hayattır”

ASAT’tan gelecek nesillere su bilinci aşılayan proje: “Su Hayattır”


Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, su kaynaklarının korunması ve çevre bilincinin artırılması amacıyla önemli bir eğitim projesi başlattı.

ANTALYA (İGFA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ile Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Kumluca, Elmalı, Kemer, Serik, Duraliler, Döşemealtı, Aksu ve İbradı ilçelerinde 4. sınıf öğrencilerine yönelik eğitimler düzenlendi.

ASAT’a ait mobil eğitim tırı ile ilçeleri ziyaret eden ekip, 3 ay içerisinde yaklaşık 1200 öğrenciye ulaştı. Eğitimlerde suyun musluklara ulaşma süreci ile sifona basıldıktan sonra atığın arıtılması ve yok edilme süreci gibi konular detaylı şekilde aktarıldı.

ÇEVRE DUYARLILIĞI KAZANDIRILIYOR

Proje kapsamında Kemer Mustafa Rüştü Tuncer İlkokulu 4. sınıf öğrencilerini ziyaret eden ASAT ekipleri, suyun bilinçli kullanımı konusunda eğitim verdi. Öğrencilerden “Susuz bir dünya nasıl olurdu?” sorusuna yanıt vermeleri ve bu düşünceyi atık malzemelerle resmetmeleri istendi. Bu etkinlikle, bilinçsiz su kullanımının gelecekte yaratabileceği olumsuz sonuçlara dikkat çekildi. Öğrenciler ve öğretmen adaylarına yönelik eğitimlerle, suyun bilinçli kullanımı ve çevre duyarlılığı erken yaşta kazandırılmaya başlandı.

ÖĞRENCİLER EĞİTİMDEN ÇOK MEMNUN

Okullarında gerçekleştirilen bilgilendirme çalışmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Elif Nur Küçükyılmaz, “Bugün aldığımız eğitim sayesinde su kaynaklarını nasıl doğru ve bilinçli kullanmamız gerektiğini öğrendik. Geleceğimizi düşünerek suyu hep birlikte korumalıyız. Örneğin, dişlerimizi fırçalarken musluğu kapatmalıyız. Cadde veya sokaklarda patlamış su boruları gördüğümüzde hemen Alo 185’i aramalıyız” dedi.

Yağmur Dişli isimli öğrenci ise; “Dünyamızda su kaynaklarımız az olduğu için çok dikkatli davranmalıyız. Suyu asla israf etmemeliyiz. Elimizi ya da yüzümüzü yıkarken musluğu açık bırakmamalıyız. Çamaşırları ve bulaşıkları biriktirerek yıkamalıyız. Ayrıca çevremizde suyu israf edenleri de nazikçe uyarmalıyız” diye konuştu.

ÖĞRETMEN ADAYLARI DA PROJEDE AKTİF ROL ALDI

Projenin ikinci ayağında, Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümü öğrencileri projeye dahil oldu. “Toplum Destekli Proje” dersi kapsamında 14 hafta süren eğitimlerle, öğretmen adayları su tasarrufu, çevre bilinci ve iklim krizi gibi konularda bilgilendirildi. ASAT ve Antalya Büyükşehir Belediyesi uzmanları tarafından verilen eğitimlerin ardından, öğretmen adayları da saha çalışmalarına katılarak öğrencilere eğitim verdi. Bu süreçte 11 öğretmen adayı, gelecekte öğrencilere çevre ve su bilincini aktaracak donanıma sahip bireyler olarak yetiştirildi.



Mevlevi kültürü Bursa Osmangazi’de yaşatıldı
İzmit'ten Kıbrıs Gazilerini ziyarete devam
İstanbul Beylikdüzü'nde yılın son etkinlikleri belli oldu
Anahtar Partisi Genel Başkanı Ağıralioğlu, Yomra Belediyesi'ni Ziyaret Etti
Manavgat'ta Şerif İçli ve Yesari Asım Arsoy Eserlerinden Oluşan Türk Müziği Konseri Düzenlendi
Manavgat Belediyespor, Denizlispor'u 1-0 Mağlup Ederek Liderlik Yolunda
Muratpaşa Belediyesi’nden emlak vergisi düzenlemesine tepki: Sorun verginin yüksekliği değil, sistemin adaletsizliği
Bursa Yenişehir'in giriş çıkışlarında büyük revizyon
Muğla'da Fethiye-Ölüdeniz yoluna 328 milyon TL’lik yatırım
Manavgat Belediyesi Güreşçileri Antalya Seçmelerinde Üç Kategoride Şampiyon Oldu
Antalya Muratpaşa liderler zirvesinde
Konya Marangozlar Köprülü Kavşağı'nda iki şerit açıldı
Bakan Yerlikaya'dan Emre Albayrak için taziye mesajı
Bornova’dan AB vizyonuna güçlü vurgu
MEEXX Fuarı Bursa'yı küresel makine üssü olarak öne çıkardı
Malatya Kuluncak’ın yıllardır süren su sorunu çözülüyor
Bursa'da binlerce yıllık tarihi yolculuk başlıyor
NADMEX Fuarı'nda DAKE rüzgârı esti

Mevlevi kültürü Bursa Osmangazi’de yaşatıldı

İzmit'ten Kıbrıs Gazilerini ziyarete devam

İstanbul Beylikdüzü'nde yılın son etkinlikleri belli oldu

Anahtar Partisi Genel Başkanı Ağıralioğlu, Yomra Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Manavgat'ta Şerif İçli ve Yesari Asım Arsoy Eserlerinden Oluşan Türk Müziği Konseri Düzenlendi

Manavgat Belediyespor, Denizlispor'u 1-0 Mağlup Ederek Liderlik Yolunda

  • Pazartesi 7.9 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.2 ° / 3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 10 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8