YAŞAM 10.09.2026 14:09:21 0
Antalya’nın yağmur suyu altyapısı güçleniyor

Antalya’nın yağmur suyu altyapısı güçleniyor

Antalya’nın yağmur suyu altyapısı güçleniyor

Reklam

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, kent genelinde yoğun yağışlarda yaşanan su birikintileri ve ulaşım sorunlarının önüne geçmek amacıyla yaklaşık 210 milyon TL maliyetle önemli bir yağmur suyu altyapı yatırımını hayata geçiriyor.

ANTALYA (İGFA) - “Antalya İli Merkez İlçeleri Muhtelif Yağmur Suyu İnşaatı Yapım İşi” kapsamında Muratpaşa, Konyaaltı ve Kepez ilçelerindeki 6 mahallede toplam 12 kilometrelik yağmur suyu hattı yapılacak.

ASAT Genel Müdürlüğü, altyapı yatırımlarıyla Antalya’nın değişen ve gelişen kent yapısına uygun, daha güçlü ve sürdürülebilir bir yağmur suyu sisteminin oluşturulması için çalışmalarını sürdürüyor.

Hayata geçirilen yağmur suyu yatırımlarıyla, yağış sularının daha etkin şekilde toplanması ve güvenli biçimde uzaklaştırılması amaçlanıyor.

Böylece yoğun yağışların ardından ortaya çıkan olumsuz görüntülerin ve vatandaşların günlük yaşamını etkileyen sorunların önüne geçilmesi hedefleniyor.

12 KİLOMETRELİK YENİ ALTYAPI

Proje kapsamında, Muratpaşa ilçesi Gebizli, Kızılarık ve Meydankavağı mahalleleri, Konyaaltı ilçesi Arapsuyu Mahallesi ve Kepez ilçesi Ünsal ve Fabrikalar mahallelerinde toplam 12 kilometrelik yağmur suyu hattı yapılacak.

Çalışmalarda 400, 600, 800, 1000 ve 1200 milimetre çaplarında yağmur suyu hatlarının yanı sıra yağmursuyu menholleri ve su toplama yapıları da oluşturulacak.

ARAPSUYU VE KIZILARIK’TA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

ASAT ekipleri tarafından çalışmaların ilk etapları Konyaaltı Arapsuyu ve Muratpaşa Kızılarık mahallelerinde başladı. Arapsuyu Mahallesi’nde bin 25 metre, Kızılarık Mahallesi’nde ise 4 bin 615 metre yağmur suyu hattı imal edilecek.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölgelerde yağışlar sırasında yaşanan su birikintileri ve ulaşımda meydana gelen olumsuzlukların azaltılması hedefleniyor.

VATANDAŞ VE MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR

Arapsuyu Mahalle Muhtarı Fatma Gülşahin, mahallede özellikle yoğun yağışlarda su baskınları yaşandığını belirterek, “Sorunlarımızı ASAT ve Büyükşehir Belediyemize ilettik. Şimdi mahallemizde önemli bir çalışma yapılıyor.

Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte su baskınlarının ve vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyetlerin büyük ölçüde sona ereceğine inanıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ve ASAT Genel Müdürlüğü ekiplerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

İLK KEZ KAPSAMLI ÇALIŞMA YAPILIYOR

Arapsuyu Mahallesi’nde 26 yıldır otel işleten Uğur Kartal ise, bölgede geçmiş yıllarda birçok kez sel baskını yaşadıklarını belirterek, “26 yıldır burada otel işletiyorum.

Bu süreçte 5-6 kez otelimizi sel bastı. İlk defa böyle kapsamlı bir çalışma yapılıyor. Yapılan bu çalışmanın bizleri büyük bir sıkıntıdan kurtaracağına inanıyorum. Emeği geçen yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

MAHALLELER İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMA

Kızılarık Mahalle Muhtarı Sinan Fırat ise, geçmişte mahallede ciddi su baskınları yaşandığını belirterek, “Özellikle 2024 yılında yaşanan sel felaketinin ardından sorunlarımızı ASAT’a ilettik. Şimdi mahallemizde önemli bir yağmur suyu drenaj çalışması yapılıyor. Çalışmalar tamamlandığında su baskını sorunlarının büyük ölçüde azalacağına inanıyoruz. Mahallem adına emeği geçen Büyükşehir Belediyesi ve ASAT ekiplerine teşekkür ediyoruz” dedi.



Başkan Büyükgöz’den 'Sporcu Kent Gebze' vurgusu
Başkan Büyükgöz’den 'Sporcu Kent Gebze' vurgusu
Maltepe’de “O da Bir Şey mi” filmi izleyiciyle buluştu
MUSKİ, Bahçelievler’in kanalizasyon ihtiyacını karşılıyor
Bursa Osmangazi'de Yigitali Mahallesi’nde Başkan Aydın’a sevgi seli
Modüler Aile Eğitimi 81 ilde ailelere ulaşılıyor
BTSO Başkanı Burkay turizm seyahat acentaları ile buluştu
Tüpraş'ın Temel Rafinericilik Staj Programı öğrencileri sertifikalandı
Merkez Bankası politika faizini yüzde 37’de sabit tuttu
Kılıçdaroğlu: CHP'de herkes derdini anlatabilmeli
Sakarya’nın ulaşımında yeni devir
İEF’de İzmirliler bilgilerini yarıştırdı
Antalya’nın yağmur suyu altyapısı güçleniyor
Sakarya’nın doğasına yaz boyunca 550 bin ziyaretçi uğradı
PTT’den “Osmanlı Padişah Tuğraları-2” konulu yeni posta pulları
Ayasofya’da restorasyonda yeni süreç... Doğu yarım kubbeye çelik platform
Bursa Fetih şenlikleri İnegöl'de sona erdi
Ankara’da öğretmenlere abonman desteği
Mudanya Kitap Fuarı 8. kez kapılarını açtı

Başkan Büyükgöz’den 'Sporcu Kent Gebze' vurgusu

Maltepe’de “O da Bir Şey mi” filmi izleyiciyle buluştu

MUSKİ, Bahçelievler’in kanalizasyon ihtiyacını karşılıyor

Bursa Osmangazi'de Yigitali Mahallesi’nde Başkan Aydın’a sevgi seli

Modüler Aile Eğitimi 81 ilde ailelere ulaşılıyor

BTSO Başkanı Burkay turizm seyahat acentaları ile buluştu

  • Perşembe 28.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Cuma 31.4 ° / 16.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.5 ° / 17.3 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 4 3 0 1 6 10
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 4 3 1 0 5 9
3.KOCAELİSPOR 4 3 1 0 2 9
4.TRABZONSPOR A.Ş. 4 2 1 1 5 7
5.AMED SPORTİF FAALİYETLER 4 2 1 1 2 7
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 4 2 1 1 2 7
7.CORENDON ALANYASPOR 4 2 1 1 1 7
8.GENÇLERBİRLİĞİ 4 2 1 1 -3 7
9.FENERBAHÇE A.Ş. 4 2 2 0 2 6
10.KASIMPAŞA A.Ş. 4 1 0 3 1 6
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 4 2 2 0 -1 6
12.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 4 1 2 1 0 4
13.SAMSUNSPOR A.Ş. 4 1 2 1 -1 4
14.ARCA ÇORUM FK 4 1 2 1 -2 4
15.ERZURUMSPOR FK 4 1 2 1 -6 4
16.EYÜPSPOR 4 1 3 0 -4 3
17.GÖZTEPE A.Ş. 4 0 3 1 -4 1
18.TÜMOSAN KONYASPOR 4 0 4 0 -5 0