GÜNDEM 8.09.2026 15:35:43 0
Ahmet Kılıç: Bursa, 3 alanda şaha kalktı

Ahmet Kılıç: Bursa, 3 alanda şaha kalktı

Ahmet Kılıç: Bursa, 3 alanda şaha kalktı

Reklam

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Bursa’nın eğitim, sağlık ve ulaşım yatırımlarında şaha kalktığını belirtirken, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin muhalefette olduğu süreçte Bursa’nın 2 yılını kaybettiğini, kaybedilen bu 2 yılı ve Bursa'daki sıkıntıları gidermek için yoğun bir gayret gösterdiklerini söyledi.

BURSA (İGFA) - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, Kuzey Makedonya Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, İGF Haber Ajansı (İGFA) Genel Yayın Yönetmeni Mesut Demir’e gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

AK PARTİ BURSA TEŞKİLATI SAHADA

Son bir yıl içerisinde TBMM’de Bursa ile ilgili çalışmalarda verimli bir yılı geride bıraktıklarını belirten Ahmet Kılıç, “Şimdi Bursa'da sahada pek çok etkinlikte vatandaşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, kooperatiflerimizle, vakıflarımızla, iş dünyamızla pek çok noktada buluşmalar gerçekleştirerek, görüşler, düşünceler, beklentilerle ilgili not alarak Ankara'da yeni dönemde bizzat aktaracağız, yansıtacağız. Sahada Bursa'da tarımdan ekonomiye, sağlıktan ulaşıma pek çok noktada yaptığımız çalışmaların, hizmetlerin verimliliğini bir nebze ölçüyoruz. Beraberinde de beklentiler doğrultusunda yapılması gerekenleri başta Bakanlıklarımız, Büyükşehir Belediyemiz, İlçe Belediyelerimizle değerlendirmelerimizi yaparak mesafe almaya gayret gösteriyoruz.” dedi.

“BURSA 2 YILINI KAYBETTİ”

Bursa’nın 2024-2026 yılları arasında ciddi bir vakit kaybettiğinin altını çizen Kılıç, “Bu vakit kaybını, Bursa'daki sıkıntıları gidermek için yoğun bir gayret gösteriyoruz. Hizmetlerimize daha fazla çalışma sarf etmeye çalışıyoruz. Şehir Hastanesi metro ulaşım projesi Bursa'nın Şehir Hastanesi'ne ulaşımının en kolay yolu olarak karşımıza çıkıyor ve projede şu ana kadar 16 milyar liralık bir kaynak aktardık. Hamdolsun, artık açılışına ramak kaldı. Kısa bir zaman içerisinde açılacak ve tüm Bursalı hemşehrilerimizin Şehir Hastanesi'yle ulaşımı artık kesintisiz bir şekilde sürecek.” diye konuştu.

EĞİTİM VE SAĞLIKTA BURSA ŞAHA KALKTI

Bursa'nın eğitim ve sağlık yatırımlarını da fazlasıyla önemsediklerini dile getiren Ahmet Kılıç, “Bu yıl itibarıyla 7,5 milyar TL'lik bir eğitim yatırımını Bursa'da gerçekleşiyoruz. Bursa'mızın dört bir yanında yeni okullar inşa ediyoruz. Mevcutta deprem riski olan okulları da tekrardan yıkarak tekrar inşa ediyoruz. Bununla beraber sağlıkta hakikaten Bursa'yı yükselen marka değerine yakışır bir şekilde sağlık teknolojilerini en üst düzeyde hakim yeni hastanelerle donatıyoruz. 17 ilçemizin her birinde devlet hastanemizi oluşturduk, sıfırdan yaptık. Beraberinde merkezdeki hastanelerimize de yatak kapasitelerini güçlendirerek çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Şu anda Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nde hummalı bir çalışma var. Mevcut Çekirge Devlet Hastanesi'nden oraya tüm altyapıların, erişimlerin aktarılması, tüm donanımların oraya nakledilmesiyle alakalı İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan personelimiz hepsi yoğun bir gayret gösteriyor. Bursamızın doğu kısmında yeni bir hastaneyi tekrar inşa etmenin arifesindeyiz. Arsa arayışları, farklı alternatifleriyle çalışıyoruz ve inşallah onu da hayata geçireceğiz kısa bir zaman içerisinde. 100 ünitelik bir ağız diş hastanesinin yapımına devam ediyoruz. Şu anda yapım seviyesi fiziki olarak yüzde 60'larda. Yine Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi'nin yapımının da yüzde 50'lik kısmı fiziki olarak gerçekleşti. Bunu da hızlı bir şekilde bitirmeye gayret gösteriyoruz.” İfadelerini kullandı.

BURSA’NIN ULAŞIM SORUNUNA NEŞTER

Bursa’da ulaşım ile ilgili de önemli adımlar attıklarına vurgu yapan Ahmet Kılıç, şunları söyledi:

“Ulaşım projelerimizde Kuzey Çevre Yolu projesi tamamlanmak üzere. Bursa'yı ilgilendiren pek çok lokasyonda Bakanlığımızın desteğiyle, Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla yeni ulaşım akslarını tekrardan hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bursa'nın, Bursalının en iyi şekilde hizmet almasını sağlayacağız inşallah.”



Interfresh Eurasia üçüncü kez İzmir’de sektörü buluşturdu
Interfresh Eurasia üçüncü kez İzmir’de sektörü buluşturdu
KKTC Başbakanı Ünal Üstel Külliye'de... Girne'de arama kurtarma çalışmaları titizlikle sürüyor
Bursa Turizm Zirvesi'ne 'Yerel Kalkınma' temasıyla start
CHP Sözcüsü Sarı: Üsküdar'da iradesi sakatlanmış bir seçim yaşadık
Malatya’da Kışla-Akpınar Kavşağı trafiğe açıldı
TTB: Dr. Adnan Selçuk Mızraklı’nın tahliye edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz
TripGift yeni nesil küresel seyahat değeri platformunu hayata geçirdi
Sakarya'da Söğütlü Ritim Park tanıtıldı, SGM müjdesi verildi
Sakarya'da Kaynarca Kertil’e yeni kanalizasyon hattı
Ordu Gölköy İçyaka Mahallesi içme suyuna kavuşuyor
Balıkesir’de minik zabıtalar denetim yaptı
Giresun’da Zabıta Haftası kutlandı
Muharrem İnce’den Üsküdar tepkisi: Bu kazanmak değil!
Ordu’da altyapı müdahale gücü artırıldı
Ankara Çubuk’ta içme suyu altyapısı güçleniyor
Üsküdar için bir tepki de CHP'li Oğuz Kaan Salıcı’dan: Halkın iradesini dolandırdınız
Ahmet Kılıç: Bursa, 3 alanda şaha kalktı
Denizli Büyükşehir ile gelenekler yaşatılıyor

Interfresh Eurasia üçüncü kez İzmir’de sektörü buluşturdu

KKTC Başbakanı Ünal Üstel Külliye'de... Girne'de arama kurtarma çalışmaları titizlikle sürüyor

Bursa Turizm Zirvesi'ne 'Yerel Kalkınma' temasıyla start

CHP Sözcüsü Sarı: Üsküdar'da iradesi sakatlanmış bir seçim yaşadık

Malatya’da Kışla-Akpınar Kavşağı trafiğe açıldı

TTB: Dr. Adnan Selçuk Mızraklı’nın tahliye edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz

  • Salı 29.2 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.4 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Perşembe 28.9 ° / 16.1 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 4 3 0 1 6 10
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 4 3 1 0 5 9
3.KOCAELİSPOR 4 3 1 0 2 9
4.TRABZONSPOR A.Ş. 4 2 1 1 5 7
5.AMED SPORTİF FAALİYETLER 4 2 1 1 2 7
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 4 2 1 1 2 7
7.CORENDON ALANYASPOR 4 2 1 1 1 7
8.GENÇLERBİRLİĞİ 4 2 1 1 -3 7
9.FENERBAHÇE A.Ş. 4 2 2 0 2 6
10.KASIMPAŞA A.Ş. 4 1 0 3 1 6
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 4 2 2 0 -1 6
12.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 4 1 2 1 0 4
13.SAMSUNSPOR A.Ş. 4 1 2 1 -1 4
14.ARCA ÇORUM FK 4 1 2 1 -2 4
15.ERZURUMSPOR FK 4 1 2 1 -6 4
16.EYÜPSPOR 4 1 3 0 -4 3
17.GÖZTEPE A.Ş. 4 0 3 1 -4 1
18.TÜMOSAN KONYASPOR 4 0 4 0 -5 0