8. Etnospor Kültür Festivali İstanbul’da kapılarını açtı
8. Etnospor Kültür Festivali İstanbul’da kapılarını açtı
Etnospor Kültür Festivali, “Dünya Burada” temasıyla İstanbul’da başladı. Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen festivalde geleneksel sporlar, kültürel etkinlikler ve uluslararası gösteriler ziyaretçilerle buluşuyor.
İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Valiliği, Dünya Etnospor Birliği tarafından düzenlenen 8. Etnospor Kültür Festivali’nin İstanbul’da başladığını duyurdu.
Bu yıl “Dünya Burada” temasıyla gerçekleştirilen Etnospor Kültür Festivali’nin açılışı; Osman Aşkın Bak, Mehmet Nuri Ersoy ve Kemal Memişoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.
Açılış programında ayrıca İstanbul Valisi Davut Gül, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan ve Dünya Etnospor Birliği Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan da yer aldı.
Festival kapsamında ziyaretçiler; okçuluk, binicilik ve geleneksel spor dallarını deneyimleme fırsatı bulurken, kültürel atölye alanlarında el sanatları ve geleneksel üretim süreçleriyle de buluşacak.
Çocuklara özel etkinlik alanları, aile odaklı aktiviteler ve interaktif oyunların da yer aldığı Etnospor Kültür Festivali'nde dezavantajlı gruplara yönelik erişilebilir etkinlikler ve sahne performansları da düzenlenecek.
Dünyanın farklı ülkelerinden gelen sanatçılar ve müzik topluluklarının kültürel gösteriler sunacağı festival, 21-24 Mayıs 2026 tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.
CHP kurultay davasında çarpıcı karar! O kurultay 'mutlak butlan' sayıldı, yönetim için tedbir kararı
Kılıçdaroğlu’ndan birlik çağrısı: CHP kişisel ikbalin değil, milletin partisidir
GA-ASI, Havadan Erken Uyarı (AEW) Podları ile MQ-9B’nin İlk Uçuşunu Tamamladı
Kıyı Belediyeleri'nde 'Aras' güven tazeledi
Bakan Yumaklı'dan 'geçmiş olsun' paylaşımı... TARSİM'in hasar tespitleri sürüyor
Hatay Defne'de su baskını! Mahsur kalan 20 vatandaş kurtarıldı
- Perşembe 19 ° / 12.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cuma 18.5 ° / 14.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 19 ° / 12.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu


