BELEDİYE365 29.06.2025 12:43:00 0
32 YILLIK ASKERLİK HAYALİ GERÇEK OLDU

32 YILLIK ASKERLİK HAYALİ GERÇEK OLDU

32 YILLIK ASKERLİK HAYALİ GERÇEK OLDU


Yalova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde temizlik işçisi olarak çalışan Mahmut Kanarya’nın (52) 32 yıllık asker olma hayali gerçek oldu.

Yalova İl Jandarma Komutanlığında temsili 1 gün askerlik yapan Mahmut Kanarya’yı çalışma arkadaşları eline kına yakarak, ‘en büyük asker bizim asker’ sloganlarıyla askere uğurladı. Uğurlamada Yalova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Riyasettin Yılmaz ile Yalova Belediyesi Gelirler Müdürlüğü ve aynı zamanda Türkiye Sakatlar Konfederasyon Başkan yardımcısı Murat Arslanhan’da yalnız bırakmadı. İlk olarak çalışma arkadaşlarının katılımıyla müdürlükte eline kına yakılan Mahmut Kanarya’yı ardından arkadaşları her asker uğurlamasında geleneksel hale gelen havaya atarak askere uğurladı. Çalıştığı iş yerinden yola çıkan Mahmut Kanarya’yı Yalova İl Jandarma Komutanlığına Müdür Riyasettin Yılmaz teslim etti. İl Jandarma Komutanlığında bulunan komutanlar tarafından karşılanan Mahmut Kanarya’ya ilk olarak asker tıraşı yapıldı ve jandarma üniforması teslim edildi. Jandarma üniformasını giydikten sonra komutanlar tarafından nizami eğitime alınan Mahmut Kanarya nizamiyede nöbet tuttu.

Yalova İl Jandarma Komutanlığı karavanından yemek yiyen Kanarya, ardından Yalova İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ercan Altın ile bir araya geldi. Burada almış olduğu nizami eğitimle Albay Altın’a tekmil vererek selamlaştı ve günün anısını ölümsüzleştirerek fotoğraf çektirdi.

Mahmut Kanarya ‘Hayallerim Gerçek Oldu’

Bugün yaşayacağı anıların bir rüya mı gerçek mi olduğunu hala anlamadığını belirten Mahmut Kanarya; “Sürekli 32 yıl önce askerlik yoklaması gelmişti. Bende heyecanla askerlik şubesine gittim. Bana ‘askerliği çok mu istiyorsun’ dediler ve bende çok istiyorum dedim. Tamam seni askere göndereceğiz dediler. Ama 2 saat sonra bana ‘askere elverişli olmadığımı’ söylediler. Bana bunu söyleyince orada yıkıldım kaldım. Sağ olsunlar orada komutanlarımız bana destek oldu. Üzülme bunda da bir hayır vardır dediler. Ama bunu bir türlü kendime yediremedim. Çünkü biz büyüklerimizden duyduğumuz ‘Her Türk Asker Doğar’ sözleriyle büyüyen nesildik. Çünkü kendimi askerliğe çok hazırlamıştım. Askerlik yaşıma yaklaştığımda spora başlamış ve askerde ise komando olma hayalim vardı. Çünkü arkadaşlarımdan askerlik anılarını dinliyor ve onlara özeniyordum. Aradan 32 yıl geçti ve sürekli bu zaman içinde kendimi askere gitmiş olarak rüyalarda görüyordum. Artık rüya ile gerçeği karıştırır duruma gelmiş ve acaba ben gerçekten askerlik yaptım mı diye kendimi sorguluyordum. Bugün temsili olarak askere gideceğim bunun bile rüya olduğunu düşünüyorum. Ama şükürler olsun ki bu hayallerim gerçek oldu. Sağ olsunlar Başkanımız, Başkan Yardımcılarımız ve Müdürlerimiz benim bu hayalimin gerçek olmasını sağladılar. Buradan Yalova İl Jandarma Komutanımıza ve tüm komutanlarımıza çok teşekkür ederim” dedi.

Arslanhan “ Yalova Belediyemize ve Yalova İl Jandarma Komutanlığımıza Teşekkür Ederiz”

Yalova Belediyesi Gelirler Müdürlüğü ve aynı zamanda Türkiye Sakatlar Konfederasyon Başkan yardımcısı Murat Arslanhan “ Bugün dezavantajlı bireyler arasında yer alan Mahmut kardeşimizi askere uğurlayacağız. Bizler bunu çok önemsiyoruz. Çünkü dezavantajlı kesim içinde yer alan kardeşlerimiz istihdamda, kültürde, sağlıkta ve sosyal hayat başta olmak üzere bir çok yerde yer almak için mücadele ediyor. Devletimiz başta olmak üzere, Sivil Toplum Örgütlerimiz de buna destek oluyor. Kendisini de bu istihdama dahil eden Yalova Belediyesine de çok teşekkür ediyoruz. İstihdamın içinde yer olması kendi sosyal hayatının kanıtlaması manasına geliyor. Hem kendi işine gücüne bakarken, arkadaşlarının desteği ve Yalova Belediyesinin girişimleriyle bir yola çıkıyor. Tabi bu kendisi için çok önemli ve önünde ki bir engeli ortadan kaldırıyor. Çünkü içinde ki vatan, millet sevgisini 52 yıldır içinde tutmuş ve bugün o mutluluğu, heyecanı yaşayacak. Mahmut kardeşimiz ne kadar engelli bir birey olmasa bile engel ve engellilerin önünde ki engeli kaldıran Yalova Belediyemize ve Yalova İl Jandarma Komutanlığına da çok teşekkür ederiz” dedi.

Yılmaz “Hayırlı Teskereler Dilerim”

Yalova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Riyasettin Yılmaz ise; “Mahmut kardeşimiz belediyemizde temizlik personeli olarak görev yapmaktadır. Kendisi önce arkadaşlarına sonra bize 1 gün olsa bile askere gitmek istediğini söyledi.  Başkanlığımız ve komutanlığımızın yaptığı istişareler sonuncunda 1 günlük temsili askerlik yapacak. Ben şimdiden kendisine hayırlı teskereler diliyorum” dedi.


Yalova,Yalova Belediyesi
belediye365.com


Mamaklılar Meteor Yağmurunu Lavanta Bahçesinde İzleyecek
BAŞKANIMIZ, BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILARIMIZ VE BİRİM MÜDÜRLERİMİZLE KAPSAMLI TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİ
ŞEHRİMİZDE SAHAF ŞENLİĞİYLE EDEBİYAT RÜZGARI ESTİ
BAŞKANIMIZ, ZİYARET KABUL ETTİ, NİKAH KIYDI, CENAZE TÖRENİNE KATILDI
BAŞKANIMIZDAN, GEÇMİŞ OLSUN MESAJI
“Yaz Sinema Akşamları” tüm hızıyla devam ediyor
Denizli Büyükşehir şehir estetiği için işgallere geçit vermiyor
BELEDİYE BAŞKANIMIZ EYÜP KAHVECİ YAĞMUR DUASI PROGRAMINA KATILDI
Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminalinde Yenileme Süreci Başladı
4-6 Yaş Dini Değerler Eğitimi Kursu Kayıtlarımız Başladı
Suyun Siyasete Alet Edilmesine Müsaade Etmeyeceğiz
Personel A.Ş. Bünyesinde Görev Yapan Mesai Arkadaşlarımızın Günlük Ücretlerine %18 Oranında Artış Yapılmıştır
Mezarlık ve Türbelerde Yoğun Çalışma Sürüyor
Üreten Belediye Kepez
Kepez personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi
Sahne Kepez Ulus Mahallesi’ne renk kattı
Aydoğmuş Mahallesi’ne yepyeni park
TOKİ Gazi konutlarında asfalt hazırlığı başladı
Mamaklılar Meteor Yağmurunu Lavanta Bahçesinde İzleyecek
BAŞKANIMIZ, BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILARIMIZ VE BİRİM MÜDÜRLERİMİZLE KAPSAMLI TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİ

BAŞKANIMIZ, BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILARIMIZ VE BİRİM MÜDÜRLERİMİZLE KAPSAMLI TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİ

ŞEHRİMİZDE SAHAF ŞENLİĞİYLE EDEBİYAT RÜZGARI ESTİ

BAŞKANIMIZ, ZİYARET KABUL ETTİ, NİKAH KIYDI, CENAZE TÖRENİNE KATILDI

BAŞKANIMIZDAN, GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

“Yaz Sinema Akşamları” tüm hızıyla devam ediyor

Denizli Büyükşehir şehir estetiği için işgallere geçit vermiyor

  • Pazartesi 37.4 ° / 17.6 ° Güneşli
  • Salı 35.5 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.9 ° / 16.5 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2