Menü Vilayet Haber | Bursa Haberleri
Tarih: 03.04.2026 03:18
Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Avrupa Konseyi'nde Dünya Barışına İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Avrupa Konseyi'nde Dünya Barışına İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu

Facebook Twitter Linked-in

Dünya Güvenliğine İlişkin Tespitler

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Fransa'da gerçekleştirilen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 50. Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptı. Arı, konuşmasında dünyanın artık güvenli bir yer olmaktan çıktığını ifade etti. Artan savaşlar ve krizlere dikkat çeken Başkan Arı, sorunların dile getirilmesine rağmen nedenleri ve çözümleri konusunda yeterli adımların atılamadığını belirtti.

Uluslararası Toplumun Rolü

Ortadoğu'daki gelişmelere de değinen Arı, uluslararası toplumun yaşananlara karşı yeterince güçlü bir duruş sergileyemediğini kaydetti.

Barışın Temel Koşulları

Barışın sağlanabilmesi için temel değerlere vurgu yapan Nevşehir Belediye Başkanı, "İnsan hakları, hukukun üstünlüğü, ahlak ve vicdan olmazsa dünya daha kötü bir yer haline gelir" dedi.

'Önce İnsan' Çağrısı

Farklılıkların bir kenara bırakılması gerektiğini ifade eden Rasim Arı, tüm ülkelere "önce insan olmak" çağrısında bulundu.

Program ve Temaslar

Başkan Arı'nın Fransa'daki programı kapsamında çeşitli temaslarda bulunduğu ve programın ardından Türkiye'ye döneceği öğrenildi.


Nevşehir,Nevşehir Belediyesi

Nevşehir,Nevşehir Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —