Karaköprü Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü, gençlere yönelik eğitim destek programlarına devam ediyor. Bu kapsamda Papirus Kitapevi iş birliğiyle düzenlenen "Okur-Yazar Buluşması", Karaköprü Necmettin Cevheri Kültür ve Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Programa, "Bıyıklı Matematik" olarak tanınan eğitmen Selim Yüksel konuk oldu. Yüksel, YKS, TYT ve AYT süreçlerine hazırlanan öğrenciler için kapsamlı bir sunum yaptı. Etkili ders çalışma teknikleri, verimli zaman kullanımı, sınav anı stratejileri ve stres yönetimi gibi konularda deneyimlerini paylaştı. Öğrencilerin sınav sürecine daha bilinçli ve planlı yaklaşmasının altını çizdi.
Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, belediyenin eğitime yönelik vizyonunu anlattı. Karaköprü Belediyesi'nin okuma salonları, kütüphaneler, kültür ve gençlik merkezleriyle eğitimle iç içe bir yaşam sunduğunu belirtti. Çiftçi, "Bizler Karaköprü Belediyesi olarak her zaman gençlerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. İyi eğitim almanız, iyi okullar kazanmanız ve hayatta başarılı bireyler olmanız bizim için çok kıymetli" dedi.
Kendi üniversite hazırlık sürecine de değinen Başkan Çiftçi, geçmişte imkanların daha sınırlı olduğunu hatırlattı. Günümüz gençlerinin daha fazla kaynağa ulaşabildiğini ifade etti. Öğrencilere bireysel farkındalığın önemini anlatan Çiftçi, "Kişi kendini en iyi tanıyandır. Hangi uzman gelirse gelsin, en doğru yolu yine siz belirleyeceksiniz. Elbette destek alın ama kendinize uygun bir çalışma planı oluşturun. Bu planın içinde akıl, rehberlik ve bilim mutlaka olmalı" şeklinde konuştu.
Program, interaktif bir şekilde ilerledi. Selim Yüksel, öğrencilerin sorularını yanıtlarken, başarıya giden yolda disiplinli çalışma ve doğru planlamanın belirleyici olduğunu vurguladı. Programın son bölümünde Başkan Çiftçi de öğrencilerin sorularını tek tek cevapladı.
Samimi bir atmosferde geçen etkinlik, gençler için hem motive edici hem de yol gösterici oldu. Etkinlik, günün anısına plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.