Menü Vilayet Haber | Bursa Haberleri
Tarih: 11.04.2026 17:52
İzmit Belediyesi, Tarım ve Hayvancılık Projeleriyle Dışa Bağımlılığı Azaltmayı Hedefliyor

İzmit Belediyesi, Tarım ve Hayvancılık Projeleriyle Dışa Bağımlılığı Azaltmayı Hedefliyor

Facebook Twitter Linked-in

İzmit Belediyesi, tarım, hayvancılık ve üretim projeleriyle hem maliyetleri düşürmeyi hem de kendi kendine yeten bir yapı kurmayı hedefliyor.

Besi Çiftliği Projesi Yolda

Belediye Başkanı Fatma Hürriyet, 2025 yılı faaliyet raporu sunumunda yaptığı açıklamada, dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla İzmit Besi ve Süt Çiftliği projesinin geçen yıl başlatıldığını belirtti. Hürriyet, çiftliğin kurulması halinde et ve süt tedariki ile üreticiye destek konusunda önemli bir adım atılacağını ifade etti.

Okullara Ücretsiz Yemek Teklifi

Başkan Hürriyet, "Beslenme Saati" projesi kapsamında ilçedeki tüm ilkokul öğrencilerine günde bir öğün ücretsiz yemek verebilecek kapasiteye ulaşıldığını açıkladı. Bu hizmeti vermek için kararlı olduklarını vurgulayan Hürriyet, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onay alınması durumunda uygulamayı başlatmak istediklerini ilettiklerini söyledi.

Tarımsal Üretimde Hedef: Kendi İhtiyacını Karşılamak

Belediye, kendi tarımsal üretim bahçesini zenginleştirerek Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'nü, belediyenin ihtiyaçlarını öncelikle üreten bir mekanizmaya dönüştürdü. Sera kurulumu ve planlama çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Boş kalan tarlaların ekilerek, aşevi ve kent lokantalarında kullanılan yemek malzemelerinin büyük bir kısmının yerel üretimle karşılanmaya çalışılacağı kaydedildi. Her ürünün üretilemeyeceği ancak birçok üründe kendine yeterliliğin sağlanmasının hedeflendiği ifade edildi.


Kocaeli,İzmit Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —